Editura Basilica: Făclii de Înviere – Înțelesuri ale Sfintelor Paști

La Editura Basilica a apărut sub semnătura Preafericitului Părinte Patriarh Daniel volumul „Făclii de Înviere – Înțelesuri ale Sfintelor Paști”.

Lucrarea reunește teme ale reflecţiei şi vieţii creştine, analizate şi interpretate în lumina Învierii Domnului.

În Cuvântul înainte, autorul a prezentat în mod sintetic ce cuprinde, respectiv, motivul apariției cărții.

„Câteva cuvinte despre luminile sau înțelesurile Sfintelor Paști sunt culese ca într-un buchet de sărbătoare în volumul de față. El cuprinde aspecte de cercetare istorică, reflecție teologică, mistagogie liturgică, scrisoare pastoral-misionară și chemare social-caritativă”.

„Într-o vreme a secularizării, în care se pierde simțitor înțelesul adânc al credinței creștine, slăbește legătura dintre ritualul religios și viața în societate, iar sărbătoarea riscă să fie redusă la festival artistic și culinar, este necesară evidențierea înțelesurilor adânci și sfinte ale credinței și vieții creștine exprimate în toate sărbătorile Bisericii, dar mai ales în Sărbătoarea sărbătorilor sau Sfintele Paști”, a evidențiat Preafericirea Sa.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Pentru ultimele noutăți din lumea ortodoxă, urmărește-ne și pe Twitter!

Foto credit: Basilica.ro

https://basilica.ro/editura-basilica-faclii-de-inviere-intelesuri-ale-sfintelor-pasti/