Liturghie Arhierească și hirotonie întru diacon în Parohia Arad-Micalaca Veche II

În Duminica  a 4–a după Rusalii (a vindecării slugii sutașului), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul ,,Naşterea Domnului”, a Parohiei Arad-Micalaca Veche II, înconjurat de soborul slujitorilor acestei parohii, din care a făcut parte şi Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial şi în prezenţa credincioşilor parohiei.

Cuvântul de învăţătură rostit de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a fost pus sub titlul ,,Podoaba Casei Domnului” (și pe baza citirilor scripturistice ale duminicii: Rom. 6, Mt. 8) cum auzim în rugăciunea Sfintei Liturghii ce amintește credincioșilor că înșiși fac parte din aceasta în înțelesul Bisericii ca instituție de unde casa fiecăruia este o mică biserică, după cum și familia creștină care o locuiește este considerată asemenea. În citirile scripturistice duminicale care au urmat Praznicului Rusaliilor s-a putut învăța despre însușirile Bisericii cu cei care o alcătuiesc pe temelia Sfinților Apostoli sub grija lui Dumnezeu iar acum faptul că și casa fiecărui credincios trebuie să fie ca o biserică încât cuvântul lui Dumnezeu să pătrundă peste tot învrednicind pe toți să-l primească cu vrednicie și înșiși să se facă vrednici de a face parte din Biserică și a intra în ea în accepțiunea de lăcaș sfânt, care cere și ținuta corespunzătoare. Conștiința sutașului din Sfânta Evanghelie este pilduitoare în acest înțeles. de altfel, rânduiala Sfintei Împărtășanii este grăitoare pentru toți cei care o împlinesc cu vrednicie, a amintit Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul slujbei, Chiriarhul arădean a hirotonit întru diacon pe tânărul Gaiță Dan-Alexandru, acesta urmând a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Rădești, Protopopiatul Sebiș.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit duhovnic pe Părintele Adrian Crainic, noul preot al Parohiei Sântana II, Protopopiatul Arad.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Mixt ,,Naşterea Domnului” al Parohiei Micalaca Veche II, dirijat de Prof. Laura Roșu.

În numele preoţilor şi credincioşilor parohiei, părintele paroh Mircea Bupte i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru prezenţa şi slujirea în mijlocul acestei comunităţi parohiale.

Protos. Iustin Popovici