Preotul Dragoș Dumitru-Milan a fost înmormântat

În după-amiaza zilei de 1 iulie 2020, Părintele Dragoș Dumitru-Milan, în vârstă de 59 de ani, preot paroh în localitatea Vărșand, Protopopiatul Arad, a trecut la cele veșnice.
Trupul neînsuflețit al Părintelui Dumitru- Milan Dragoș a fost depus în biserica parohială din Vărșand.
În prima seară slujba de priveghere a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preacucernicul Părinte Daniel-Mirel Dumitru, coordonator al Cercului Pastoral Misionar Chișineu-Criș.
La slujba de priveghere din cea de-a doua seară, au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria. Ambii ierarhi au rostit un cuvânt de învățătură și de mângâiere pentru familia greu încercată, subliniind atât legătura duhovnicească a Părintelui Dumitru-Milan Dragoș cu credincioșii din acest capăt de țară, cât și bunele relații de frățietate cu românii ortodocși de dincolo de graniță, fapt întărit și de prezența Preasfințitului Părinte Siluan.
Vineri, 3 iulie 2020, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au fost prezenți și Preacucernicul Părinte Arhidiacon Paul-Tiberiu Ardelean, inspector eparhial și Preacucernicul Părinte Flavius Petcuț, protopopul Aradului. Acesta din urmă a rostit, la momentul cuvenit, un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat principalele coordonate ale slujirii unui preot, precum și durerea resimțită de familie și de către credincioși, în urma trecerii acestuia în veșnicie.
Cuvântul de rămas bun adresat familiei, colegilor preoți și credincioșilor parohiei Vărșand a fost rostit de Preacucernicul Părinte Daniel-Mirel Dumitru, coordonatorul Cercului Pastoral Misionar Chișineu-Criș.
După oficierea slujbei de înmormântare, trupul neînsuflețit al Părintelui Dumitru-Milan Dragoș, a fost dus la cimitirul parohial din Miniș, localitatea sa natală, pentru a fi înhumat.
Preotul Dragoș Dumitru-Milan, s-a născut în 22 octombrie 1960 în Localitatea Ghioroc, județul Arad. În anul 1982 a absolvit Seminarul teologic din Caransebeș, iar în 2002 a devenit licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din Arad. S-a căsătorit în 1988 cu Dragoș Nela Minodora, cu care a avut două fiice: Maria-Emanuela și Aurora-Minodora.
În anul 1982 a fost hirotonit preot pentru parohia Nicolae Bălcescu, județul Arad, iar din anul 1992 a fost preot în Parohia Vărșand, Protopopiatul Arad, până la încetarea din viață.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Diac. Florin-Adrian Pavel