,,Tinerii – viitorul Ortodoxiei” în Parohia Prunișor

În contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și a Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români”, tinerii din grupul catehetic „Sfântul Stelian” din Parohia Prunișor au invitat la rugăciune și comuniune pe prietenii lor din Parohia Groșeni.
Astfel, la inițiativa preotului paroh Avram Florin Ioan și prin colaborarea părintelui Radu Sas de la Parohia Groșeni, s-au pus bazele organizării unei școli de vară intitulată „Tinerii- viitorul Ortodoxiei”.
Activitatea educativă a avut loc în ziua de 22 august 2020 debutând cu „Rugăciunile dimineții” apoi cu diverse activități sportive, educative și religioase care au contribuit la dezvoltarea spiritului de comunicare dintre cele două parohii. Copiii au învățat să muncească împreună, să își cunoască limitele dar și puterile. Fiecare echipă a dat dovadă de creativitate prin realizarea unor mici scenete în care unii dintre ei au prezentat: „ Pilda Samarineanului milostiv” pentru a reliefa importanța pe care o are dragostea și ajutorarea aproapelui; alții au expus întâmplări concrete din sala de clasă a unei școli, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește educarea noilor generații si respectul față de cadrele didactice care este esențial; o altă echipă a compus o poezie încântătoare legată de evenimentul de astăzi care cu siguranță va rămâne peste ani și ani; iar ceilalți au cântat pricesne închinate Maicii Domnului.
La lăsatul serii, marea bucurie a copiilor a fost prilejuită de aprinderea celebrului foc de tabără în jurul căruia au cântat cântece patriotice și religioase, ba mai mult de atât, a avut loc și o tombolă în care fiecare participant a primit câte un mic dar.
Copiii și tinerii au fost răsplătiți cu diplome, medalii, un catehism ortodox și câte un trofeu pentru fiecare echipă în funcție de locul pe care l-a ocupat în clasament.
Din mărturiile, zâmbetele și satisfacția lor constat că întâlnirea de astăzi a avut un impact deosebit care a marcat în sufletul lor dorința și nerăbdarea de a participa și la ediția a II-a pentru a învăța lucruri noi, și a face cunoștință cu cât mai mulți tineri care pe viitor pot forma o legătură neîntreruptă împlinind graiul de a aur al Regelui Solomon „Prietenul iubește în orice vreme iar in nenorocire e ca un frate”(Pilde 17,17).
student  Denis Roșu-Drăgan