Ziua Marinei Române 2020, sărbătorită în condiţii de epidemie

Ziua Marinei Române este sărbătorită diferit în acest an, din cauza condițiilor impuse de epidemia cu noul coronavirus. 

Ediția din acest an este dedicată împlinirii a a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române şi se desfăşoară, spre deosebire de anii trecuţi, cu precădere, în mediul online, potrivit unui comunicat de presă emis de Statul Major al Forţelor Navale.

Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanţa la Midia, între orele 11:30 – 13:30, iar pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10:00 – 11:00.

Pe pagina oficială de Facebook a Forţelor Navale au fost lansate în 5 august concursurile tematice „Marea în culori” (concurs de fotografie digitală) şi „Ce fac Forţele Navale Române pentru tine?”, precum şi proiectele virtuale „Lecţia de istorie”, „Oameni în uniformă de marină” şi „Portret de marinar, schimb de generaţii”, care oferă publicului posibilitatea de a interacţiona şi de a-i cunoaşte mai bine pe marinarii militari.

Ziua tradiţională a porţilor deschise s-a desfăşurat tot în mediul online, în 9 august, când reprezentanţii Marinei Militare Române au prezentat tururi virtuale în porturile Constanţa, Brăila, Mangalia şi Tulcea.

Ziua Marinei Române este sărbătorită de Adormirea Maicii Domnului din anul 1902.

Sărbătoarea a fost instituită oficial prin legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004.

Foto credit: tvr.ro

https://basilica.ro/ziua-marinei-romane-2020-sarbatorita-in-conditii-de-epidemie/