28-30 septembrie: Congresul „Hristos Împărtăşit Copiilor” va analiza activitatea catehetică desfăşurată în pandemie

Modalităţile prin care Biserica şi-a organizat activităţile catehetice în timpul pandemiei vor fi analizate la Congresul Naţional „Hristos Împărtăşit Copiilor” desfăşurat la Caraiman, în perioada 28-30 septembrie.

Vor fi elaborate şi propuneri pentru îmbunătăţirea misiunii ecleziale din acest domeniu „marcat de contextul epidemiologic, care generează modificări în structura şi natura catehezei parohiale, necesitând eforturi pentru adaptarea la noile condiţii”, a declarat pentru Basilica.ro Pr. Florin Marica de la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române.

La întâlnire sunt invitaţi inspectorii responsabili cu organizarea catehezei parohiale din ţară, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ai Fundaţiei World Vision România şi alte persoane implicate direct în dezvoltarea Programului Naţional Catehetic Hristos împărtăşit copiilor.

Prin participarea inspectorilor de cateheză se urmăreşte cunoaşterea realităților din parohii și elaborarea unor strategii folositoare preoților, profesorilor sau altor persoane care desfășoară activități educațional-catehetice.

„În acest fel, ne propunem să identificăm cele mai bune soluții pentru continuarea proiectelor educaționale și pentru consolidarea parteneriatului dintre Familie, Biserică și Școală”, a declarat părintele Florin Marica, consilier patriarhal – coordonatorul proiectelor Alege Școala!

Congresul Naţional Catehetic este organizat de Sectorul teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale la Centrul Pastoral Sf. Cruce – Caraiman.

Părintele Constantin Naclad, consilier patriarhal – managerul Proiectelor Alege Școala!, a spus că „trebuie să găsim resursele necesare pentru a-i păstra pe copii aproape de Biserică, aproape de Dumnezeu și pentru a continua munca noastră de a aduce cuvântul lui Dumnezeu mai aproape în inima copiilor”.

„Ne propunem să aflăm unii de la alții cum să continuăm activitățile în contextul pandemic în care ne aflăm și să stabilim totodată liniile directoare pentru anul următor și în ceea ce privește concursul național „Hristos Împărtășit Copiilor”, dar și soarta acestui program catehetic al Bisericii, care trebuie să continue”.

„Hristos împărtăşit copiilor” a fost implementat încă din 2006 la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Sursă foto: Arhivă Basilica