Ierarhii arădeni au participat la ședința festivă a Consiliului Profesoral la Seminarul Teologic din Arad

În prima zi a lunii septembrie a avut loc ședința Consiliului Profesoral la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, cu ocazia începerii anului școlar 2020-2021. 

Evenimentul festiv a avut loc în Aula Magna Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad în prezența ierarhilor arădeni, IPS Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu și PS Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar, a Protos. Iustin Popovici, Consilierul cultural al eparhiei, cu participarea cadrelor didactice, în condiții de respectare a normelor igienice de distanțare socială. 
 
În deschidere, diac. prof. Călin Teuca, noul director al Seminarului Teologic Ortodox din Arad, a expus punctual direcțiile de lucru pentru anul școlar proaspăt început, în condițiile delicate provocate de pandemia de coronavirus. Totodată, a mulțumit pr. prof. Pompiliu Gavra, fostul director al seminarului arădean, pentru toată activitatea și efortul depus în sprijinirea și progresul școlar al elevilor.
În cuvântarea sa, Părintele Pompiliu Gavra a mulțumit ierarhilor pentru susținere și tuturor colegilor pentru conlucrare, urmând a-și continua activitatea ca preot în Parohia Pecica I. 
 
ÎPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a accentuat importanța unei legături strânse între școală și centrul eparhial, spre oferirea unui învățământ de calitate, axat pe disciplină și pe coordonata formării spirituale a elevilor, ca manifestare a vocației teologice pe întreg parcursul vieții.
 
PS Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a subliniat la rândul său importanța tratării individualizate a elevilor, cu aplecare atentă pe nevoile educaționale și sufletești ale fiecăruia, pentru asigurarea unui mediu favorabil creșterii armonioase, în contextul actual dominat de incertitudine. 
 
La sfârșit, ierarhii au felicitat cadrele didactice pentru activitatea desfășurată în anul școlar precedent și i-au încurajat spre o activitate rodnică în noul an școlar, caracterizată de găsirea celor mai bune metode și mijloace pentru a oferi un învățământ de calitate, cu respectarea tuturor indicațiilor educaționale și normelor sanitare. 
 
Prof. Marius Lăscoiu-Martin