Federaţia Filantropia formează noi consilieri în domeniul adicţiilor. Cursul este autorizat ANC

Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române organizează în perioada 20 octombrie – 4 noiembrie o nouă sesiune a programului de formare profesională, specializarea „Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502.

Cursurile au loc la Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae din Bucureşti şi se desfăşoară în 2 module: modulul de teorie, până în 22 octombrie, şi modulul de practică în perioada 23 octombrie – 4 noiembrie.

Cursul se adresează tuturor persoanelor, licențiate în domeniul socio-medical, care vor să lucreze sau care sunt deja angajate în Centre de zi, Centre de plasament în regim de urgență și rezidențiale, Școli de reeducare, Așezăminte sociale și alte instituții, care au ca beneficiari copii și tineri cu diverse adicții.

Nicoleta Bobe, formatorul acestei sesiuni, a prezentat importanţa urmării unui astfel de curs.

„Rolul este de a forma o reţea de specialişti care să intervină în cazul consumului de alcool, droguri, dependenţe digitale”.

„Se doreşte o extindere a reţelei de intervenţie în sensul realizării pe de o parte a unor programe de prevenire a consumului şi a unor astfel de comportamente adictive, iar pe de altă parte realizarea unor programe de intervenţie punctuale în cadrul consumatorilor şi a familiilor consumatorilor sau dependenţilor de tehnologie digitală”, a spus Nicoleta Bobe, potrivit Trinitas TV.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări (ANC) şi se va finaliza cu examen de absolvire. Certificatul de absolvire obtinuţ este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.

https://basilica.ro/federatia-filantropia-formeaza-noi-consilieri-in-domeniul-adictiilor-cursul-este-autorizat-anc/