Gânduri, sentimente și trăiri de neuitat din tabăra de la Prunișor

În contextul  Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români în Parohia Prunișor a fost organizată o tabără (Școală de vară) intitulată „Tinerii- viitorul Ortodoxiei”.

Acest eveniment s-a organizat printr-o colaborare între parohiile Prunișor și Groșeni, cu implicarea directă a preoților, credincioșilor și a tinerilor participanți.

La finalul acestei tabere am considerat că ar fi foarte important să primim (organizatorii) un feedback din partea participanților. Astfel că, citind  ceea ce au așternut tinerii pe hârtie m-am gândit că este potrivit să împărtășim și altora.

Denis Roșu Drăgan – Parohia Prunișor:

„Prima ediție a școlii de vară intitulată „Tinerii- viitorul Ortodoxiei” a fost un eveniment unicat pentru comunitatea tinerilor din Prunișor și consider totodată că și pentru tinerii din Groșeni.

Într-o situație nefavorabilă precum cea prilejuită de răspândirea virusului SarsCov 2, această mini-tabără ce a avut loc în ziua de 22 august 2020 ne-a făcut să conștientizăm că noi tinerii, viitorii adulți ai societății noastre, trebuie să păstrămvie comuniunea cu apropiații noștriindiferent de orice împrejurare nefavorabilă a vieții. Chiar dacă condițiile impuse ne-au restrâns în așa măsură încât izolarea socială este pe primul loc, noi am înțeles că distanțarea, trebuie să fie de natură fizică și nu socială, respectând normele de igienă impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii.

Lucrul cel mai important și care m-a remarcat a fost acela când Locașul de închinare din Prunișor era plin doar de tineri mărturisitori  în frunte cu cei doi preoți care au înălțat rugăciuni vii către Treimea ce deoființă. Acest sentiment m-a încurajat că pe viitor Biserica lui Hristos nu va rămâne goală și că mereu vor exista modele creștine care vor duce mai departe credința păstrată din neam în neam.

În această tabără am învățat să lucrăm în echipă, să ne împărțim timpul în așa fel încât pe parcursul unei zile să realizăm cât mai multe activități și să ne descoperim unele talente care au rămas ascunse în noi. Ne-am bucurat de imensul foc de tabără, de activitățile sportive, de tombola cu bogate premii, de diplome și trofee care vor rămâne peste ani, de vânătoarea de comori, de tradiționalul „ceaun” pregătit din bucate alese, de aerul curat dar și de arșița profundă a unui amurg de vară.

Îmi doresc ca pe viitor această inițiativă să continue și să fiu martorul și participantul viitoarelor ediții. În același timp, încurajez și satele și comunele învecinate să organizeze și ele tabere și activități cu tineretul, pentru că în contextul actual, acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a cunoaște valorile inestimabile care sunt ascunse în tinerii noștri și care trebuie valorificate. Dacă nu noi, atunci cine?”

Anda Oancea – Parohia Groșeni:

„22 august 2020 – a fost o zi specială. Preotul din parohia Groșeni împreună cu  preotul parohiei Prunișor au organizat o tabără de vară desfășurată pe parcursul unei zile. Am început ziua prin a spune rugăciuni închinate Bunului nostru Dumnezeu și Fecioarei Maria, apoi am pornit spre un loc special amenajat din parohia Prunișor. Am desfășurat diferite activități sub atenta coordonare a celor doi preoți. La amiază, am mâncat și împreună cu întreaga echipă am pregătit o scenetă pe care să o prezentăm la focul de tabără. Am cântat, ne-am jucat, ne-am cunoscut mai bine cu ajutorul diferitelor jocuri. A fost o zi minunată, Bunul Dumnezeu veghindu-ne pe tot parcursul ei!”

Maria Gligor – Parohia Prunișor:

„Nimic nu face ca Pământul să fie atât de spațios decât faptul de a avea prieteni la distanță; ei trasează latitudinile și longitudinile” – Henry David Thoreau

Pentru mine, această zi a însemnat unitate in diversitate, o zi plină de râsete și de voie bună, de prietenie, de iubire. Soarele a râs și el cu noi, și a participat la toate jocurile organizate, până a fost timpul să plecăm acasă. Am legat prietenii și am creat amintiri, care vor rămâne în inimile noastre, mulți ani de acum încolo.”

Alb Codruța – Parohia Groșeni

„22 august 2020 – pentru unii dintre noi și prima noastră tabără de vară, alături de doi preoți minunați. Am trăit multe emoții, la început puțin timizi, însă cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns să legăm frumoase prietenii. Datorită preoților Sas Radu și Avram Florin Ioan am învățat să fim o echipă, să ne ajutăm unii pe alții, să fim o FAMILIE. Activitățile pe care le-am desfășurat ne-au ajutat să comunicăm unii cu ceilalți mult mai bine, să ne cunoaștem și să învățăm ce înseamnă cu adevărat munca în echipă. O amintire de neuitat!”

Pr. Florin Ioan Avram