Cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad într-o conferință online organizată de Institutul de Studii în Creștinismul Răsăritean din New York, SUA

În data de 11 decembrie 2020 s-a desfășurat conferința anuală a Institutului de Studii în Creștinismul Răsăritean (Institute for Studies in Eastern Christianity: https://www.isecny.org/) de la New York, SUA, cu participarea câtorva cadre didactice de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din Sibiu, Cluj Arad și din străinătate, totalizând mai mult de 100 de profesori și cercetători, ca parte a unui proiect internațional de amploare.

În cadrul acestei conferințe online, cu tema: Răul și lupta spirituală în vreme de pandemie, au fost organizate trei secțiuni speciale în limba română unde au conferențiat cadrele didactice de la facultățile de teologie din România.

Din partea facultății arădene au prezentat referate părinții profesori: Cristinel Ioja, Eucharist during Pandemic – Evil Influences and Spiritual Combat (Euharistia în pandemie – influenţele răului şi lupta spirituală); Caius Cuțaru, Mentalities and Religious Atitudes in Times of Pandemic (Mentalităţi şi atitudini religioase în vreme de pandemie); Adrian Murg, Christian Life as Warfare, according to Ephesians 6: 10-18 (Viața și lupta creștină potrivit Eph 6: 10-18); și Filip Albu, Preaching of the Church during Pandemic. Same Patristic and Modern Thoughts (Predica bisericii în pandemie. repere patristice şi actuale).

Toate referatele se vor regăsi în volumele de studii proiectate a se tipări anul viitor.

Pr. Filip Albu