„Pediatrie în pandemie”, o carte de la un pediatru pentru toți părinții

Zeci de teme dezbătute și analizate pentru părinți, dar și în sprijinul medicilor de specialitate, toate având ca temă creșterea, dezvoltarea și patologia copiilor. 

Medicul pediatru arădean Simona Dumitra vine să aducă un dram de lumină în această perioadă a pandemiei. Analizând solicitările părinților, cazurile din ultimele luni și situația sanitară actuală, dr. Simona Dumitra a lansat cartea „Pediatrie în pandemie”.

„O carte de suflet, pe care multe amprente s-au pus … și care a apărut acum, în postul Crăciunului, pentru că, numeroși oameni, conținuți într-o pagină de mulțumiri, m-au impulsionat și mi-au fost model și sprijin. 189 de pagini de sfaturi culese cu drag și verificate prin profesia de medic pediatru, 30 de teme dezbătute din patologia copilului. Și o mențiune – coperta-poem a Karlei Pater în care copiii și îngerii salvează o planetă în durere. «Pediatrie în Pandemie» este cadoul meu de Crăciun pentru voi”, a transmis doctorul arădean.

Practic, pe toată perioada pandemiei, dr. Simona Dumitra a urmărit cazurile din pediatrie și a încercat să vină cu lămuriri și explicații pentru diferitele situații întâlnite. „Elaborarea articolelor s-a făcut pe baza întrebărilor părinților, întrebări care mi s-au pus în cei 28 de ani de pediatrie așa că venirea în față, spre a oferi sfaturi despre creștere, dezvoltare și patologia copilului mi s-a părut cea mai firească atitudine. 2020 – un an simetric matematic, dar asimetric și atipic, plin de provocări și antiteze, cu lumini și umbre, suișuri și coborâșuri. Un an în care am fost cu toții scoși din matricea călduță a hedonismului și autosuficienței, pentru a ne confrunta cu obstacole întru Devenire, o perioadă în care Noi trebuie să înlocuiască Eu, în care noțiunea de comunitate trebuie să domine cea de individualitate”, a mai subliniat dr. Simona Dumitra.

Andreea Pintea

Sursa: https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/pediatrie-in-pandemie-o-carte-de-la-un-pediatru-pentru-toti-parintii-1326159/