Sfințirea noului clopot din Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Ineu

Miercuri 16 decembrie 2020, preoții Parohiei Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Ineu, Protopopiatul Ineu, alături de credincioșii parohiei, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binecuvântările revărsate asupra noastră am săvârșit Paraclisul Maicii Domnului, iar în continuare slujbă de sfințire a noului clopot care va fi așezat alături de celelalte patru  clopote în turnul bisericii.

Cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, preotul Adrian Zaha a demarat lucrările de reabilitare-automatizare a clopotelor, prilej cu care s-a schimbat al cincilea clopot, întrucât cel vechi era foarte uzat, nefolosit de foarte mulți ani. Din mărturisirea credincioșilor clopotul vechi s-a păstrat de la vechea biserică parohială a Ineului.

Noul clopot cântărește 135 kg şi a fost turnat în Baia-Mare de către SC. Bing-Beng SRL.

Acesta s-a realizat dintr-un sprijin financiar de la Secretariatul de Stat pentru Culte, donația foarte consistentă  a credincioasei Doamna Stela Petcu și din donațiile bunilor credincioși ai parohiei noastre.

Cu acest prilej binecuvântat de Dumnezeu, plini de emoție și bucurie duhovnicească preotul Adrian Zaha a adresat celor prezenți un cuvânt despre importanța clopotelor în cadrul parohiei.

Clopotele ne cheamă la Biserică, la rugăciune. Trei lucrări importante fac clopotele: prima lucrare este de a-i chema pe vii la biserică, la rugăciune, la fapte bune. A doua lucrare este de a-i plânge pe morți, de a ne cântă duios atunci când ne mutăm în veșnicie. Iar ce-a de-a treia lucrare este aceea că frâng fulgere atunci când e vreme grea, a spus preotul.

Tot anul acesta cu prilejul împlinirii a 400 de ani de la nașterea Sfântului Ierarh Mărturisitor Sava Brancovici parohia noastră  a așezat spre închinare o frumoasă icoană  a sfântului, executată în atelierele Mănăstirii Vatoped din Muntele Athos.

Preot Adrian Zaha