Ziua Națională a României marcată la Arad

Marți, 1 decembrie 2020, la împlinirea a 102 ani de la realizarea statului național unitar român, arădenii, respectând măsurile stabilite pentru starea de alertă pentru combaterea și prevenirea efectelor pandemiei de COVID 19, au sărbătorit în mod restrâns acest eveniment.

Din partea Arhiepiscopiei Aradului, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei a fost Preasfințitul Părinte Episcop vicar Emilian Crișanul, care împreună cu un sobor de clerici a oficiat slujba de Te Deum la Crucea Eroilor din Parcul Eminescu.

După acest moment a urmat depunerea coroanelor de flori la Monumentul Crucea Eroilor, din Parcul Eminescu, din partea Parlamentului European, a Senatului României, a Guvernului României, a Instituției Prefectului și a structurilor MAI, a administrației locale și județene – Primăria Municipiului Arad, a Consiliului Județean Arad, a Garnizoanei Arad, a cadrelor militare în rezervă sau retragere, a asociațiilor de revoluționari și veterani de război, dar și a celor două universități arădene. Ultimii pe listă au fost reprezentanții partidelor politice, care au și închis ceremonia din Parcul Mihai Eminescu.

De la ora 13:00, Ziua României a fost marcată prin depunerea de coroane de flori și la mormintele corifeilor Marii Uniri – Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și Dr. Ioan Suciu – din cimitirul Eternitatea.

Momentul solemn din această zi a fost deschis de citirea reglementărilor legale privind respectarea măsurilor de protecție, în contextul pandemiei, însoțit de rugămintea păstrării unei distanțe de minimum 1 metru între participanții la eveniment.

Protos. Iustin Popovici

Programul manifestărilor:

https://www.arhiepiscopiaaradului.ro/2020/11/programul-ceremoniilor-organizate-in-arad-cu-prilejul-zilei-nationale-a-romaniei/