Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului întrunit în ședință, în prezența Mitropolitului Banatului

În ziua de vineri, 22 ianuarie a.c., în sala de lectură a bibliotecii Centrului Eparhial, s-au desfășurat lucrările Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului.

La invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la ședință a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, continuându-se astfel o tradiţie existentă în Mitropolia Banatului.

De asemenea, alături de cei doi Înaltpreasfințiți Părinți, la ședință a fost prezent și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

În cadrul şedinţei Consiliului Eparhial pe ordinea de zi a fost prezentarea şi analizarea Rapoartelor asupra activităţii administrativ-bisericeşti, cultural- pastorale, economice, de asistenţă social-filantropică și de patrimoniu și construcții bisericești din eparhie, în anul 2020. Membrii Consiliul Eparhial, împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi Părinţii Protopopi au avut ca principal punct pe ordinea de zi audierea, analizarea şi definitivarea Rapoartelor Generale ale Sectoarelor administraţiei eparhiale, în vederea prezentării acestora spre ratificare Adunării Eparhiale.

Astfel, părinții consilieri au prezentat Rapoartele generale privind activitatea desfășurată în anul 2020 în cadrul sectoarelor pe care le coordonează.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan în cuvântul său a apreciat în mod pozitiv toate activităţile desfăşurate în anul precedent sub Arhipăstorirea şi îndrumarea Chiriarhului locului şi a accentuat importanţa intensificării acţiunilor bisericeşti în viaţa credincioşilor printr-o bună conlucrare între ostenitorii Centrului Eparhial şi preoţimea arădeană. De asemenea, a apreciat în mod deosebit implicarea preoțimii arădene în vremea stării de urgență, prin oferirea de aparatură medicală, alimente, hrană caldă, măști și alte produse persoanelor implicate în lupta contra noului Coronavirus. Părintele Mitropolit a dat câteva îndrumări la problemele curente care intră în competenţa acestui for deliberativ eparhial.

După aceasta, în paraclisul Centrului Eparhial, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, în prezența Înaltpreasfințiților ierarhi, a părinților consilieri și a membrilor Consiliului Eparhial, a săvârșit o slujbă de mulțumire pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra Înaltpreasfințitului Părinte Timotei care în această zi își sărbătorește ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Apostol Timotei.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de felicitare la acest ceas aniversar pentru Chiriarhul arădean.

În încheiere Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a mulţumit Părintelui Mitropolit Ioan pentru participarea la această ședință și la slujba de mulțumire, și pentru toată purtarea de grijă față de Eparhia Aradului, precum și tuturor membrilor Consiliului Eparhial pentru contribuţia adusă în ogorul Bisericii arădene în anul trecut, un an cu epidemie și multe încercări.

Protos. Dr. Iustin Popovici