Liturghie Arhierească în Capela Centrului de Formare Profesională a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Arad

Sâmbătă, 20 februarie 2021, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul din incinta Centrului de Formare Profesională a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Arad, centru aflat în clădirea Tribunalului Arad. 

Acum trei ani, locaşul de cult a primit prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, hramul „Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia”, sărbătoriți în fiecare an la data de 9 martie. Capela este destinată elevilor și cadrelor din acest centru de formare. Centrul amintit este o divizie a Penitenciarului Arad care asigură formarea inițială și continuă a personalului penitenciar din România, pentru a asigura dezvoltarea competențelor profesionale în conformitate cu atribuțiile specifice.

La slujba oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi, au participat doamna comisar șef de poliție penitenciară Delia Rodica Halchin – șef al Centrului de Formare Profesională, precum și noua generație de elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Arad, care-și continuă cursurile  de școlarizare, întrerupte în luna octombrie din cauza pandemiei de SARS-CoV-2.

În cuvântul de învățătură, PS Părinte Emilian a evidențiat importanța mărturisirii de credință a tinerilor în aceste vremuri de grea încercare pentru Biserica lui Hristos. La final, Preasfinția Sa a mulțumit conducerii Penitenciarului Arad pentru grija pe care o poartă pentru spiritualitatea ortodoxă a formării noilor generați a polițiștilor de poliție penitenciară.

Doamna comisar șef de penitenciare Delia Rodica Halchin, șeful Centrului de formare Arad, a mulțumit Preasfințitului Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, pentru prezența în mijlocul elevilor din această unitate de învățământ, asigurându-l de dragostea pentru învățătura Bisericii Ortodoxe și de recunoștința pe care conducerea Penitenciarului din Arad o are față de conducerea Arhiepiscopiei Aradului.

Preot capelan  Vlad Oneț