Canonul cel Mare săvârşit de către IPS Părinte Timotei la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În primele patru zile din săptămâna întâi a Postului Mare, credincioşii arădeni au participat cu multă evlavie, la Slujba Pavecerniţei Mari, în cadrul căreia s-a citit unul din cele mai pătrunzătoare poeme religioase, scrise pentru uzul cultului Ortodox, Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în fiecare zi între credincioşii arădeni la acest început de drum duhovnicesc, la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad.

În aceste patru zile, primele patru din post, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți la sfintele slujbe săvârşite în catedrala arădeană despre fiecare parte citită din Canonul cel Mare, cu referire în special la rostul numelor pomenite în cuprinsul canonului pentru orientarea morală a ascultătorilor, adică spre urmarea exemplelor bune şi ferirea de cele rele. De asemenea, Chiriarhul arădean a stăruit asupra însemnătăţii slujbei săvârşită la începutul Postului Mare precum şi asupra meritelor imnografului la înfrumuseţarea cultului bisericesc spre un cât mai mare folos duhovnicesc al credincioşilor.

Slujba Canonului cel Mare s-a săvârşit de către slujitorii sfintelor altare în aproape toate mănăstirile şi parohiile din cuprinsul eparhiei, iar credincioşii au luat parte cu multă evlavie la această slujbă care reprezintă una dintre treptele pocăinţei ce conduc spre Sfintele Paști.

Protos. Dr. Iustin Popovici