Cerc pastoral-misionar în Parohia Comlăuș

Duminică, 21 martie 2021, în Duminica Ortodoxiei, Parohia Comlăuș, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 16, în biserica parohială, cu săvârșirea tainei Sf. Maslu, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Lucian Ștefănuț, preot slujitor la parohia Comlăuș. În referatul prezentat, ,,Efecte ale migrației românilor în străinătate”, a vorbit despre realitatea dramatică a depopulării țării, creată de exodul tinerilor, a familiilor tinere spre Occident. Efectele migrației tinerilor, fie din mediul urban, fie din mediul rural, au același impact asupra copiilor: divorțul părinților, lipsa afectivității parentale, absența unui model parental, comportamentul deviant, scăderea preocupării față de școală, dezvoltarea personalității dizarmonice și multe altele, impun o mai mare atenție din partea tuturor factorilor decidenți. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.
La finalul discuţiilor, preotul paroh, Ioan Vand, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Adrian Crainic