Sfințirea cantinei sociale ,,Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului

Cantina socială „Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului, renovată integral, a fost sfinţită joi, 4 martie 2021. Slujba de sfinţire a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, dimpreună cu un sobor de slujitori, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a ostenitorilor de la Centrul Eparhial, a autorităţilor locale şi a angajaţilor cantinei.

La finalul slujbei de sfinţire, Chiriarhul arădean a rostit un cuvânt în care a arătat buna colaborare dintre Arhiepiscopie şi autorităţile locale, pentru folosul obştesc, mai ales pe latura social-filantropică, mulţumindu-le tuturor celor ce s-au implicat şi au susţinut acest proiect benefic pentru cei nevoiaşi.

La rândul său, Părintele Gheorghe Gligor, vicar eparhial şi consilier social, a prezentat un raport detaliat cu lucrările de renovare desfăşurate, adică: au fost executate lucrări de modernizare și renovare: schimbat acoperiş şi pardoseală, reparații capitale, modernizare sistem electric, termic, ventilație, cameră frig, cameră congelatoare, renovarea spațiilor de tranșat carne, pește, legume, depozit de alimente, bloc alimentar, grupuri sanitare și sala de mese. Lucrările de renovare au fost coordonate de Arhid. Mircea Proteasa, consilier economic și ing. Dan Popovici.

Părintele vicar a adus mulțumiri tuturor colaboratorilor care au contribuit la finalizarea acestor lucrări absolut necesare dotării și amenajării corespunzătoare, în baza Legii Sănătății Publice, a spațiilor cantinei sociale a Arhiepiscopiei Aradului. Între instituțiile și firmele care au sprijinit lucrările de renovare au fost amintite: Consiliul Județean Arad; Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad; Selgros Arad; Compania Națională de Gaz; SC. Renovam LGA Srl; PFA Mihai Flondor; SC. West Electric Srl; SC. Piygmalion Srl (firma care s-a ocupat cu scrierea proiectului); SC. Karymar Srl.

Echipa de lucru pe viitor va fi compusă din:

1. Pc. Pr. Gheorghe Gligor – vicar administrativ și consilier social
2. D-na Carmen Schmitd – manager proiect
3. D-na Olimpia Besliu  – jurist proiect
4. D-na Alina Proteasa  – coordonator cantină
5. D-na Geanina Ștefănuț – responsabil Grup țintă
6. Dl. Doru Iluna  – bucătar

***

Cantina socială ,,Sfântul Ierarh Nicolae” a Arhiepiscopiei Aradului a luat fiinţă cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, la 27 februarie 2007, în urma unei trebuinţe manifestate în rândul persoanelor fără nici un venit sau cu venituri reduse, a vârstnicilor singuri sau a familiilor cu mulţi copii şi fără posibilitate de întreţinere şi care, zi de zi solicitau sprijin pentru o pâine şi alimente. Astfel, în acest răstimp, pentru lucrarea săvârşită în slujba semenilor, mai multe familii şi societăţi, oameni darnici şi brutării au pus mână de la mână şi au sprijinit efortul Arhiepiscopiei Aradului de a asigura hrana caldă în fiecare zi, de luni până vineri, pentru cei peste 100 de beneficiari cât a avut până în acest moment cantina.

Prin proiectul numit ,,Cantina Sfântul Nicolae – Serviciul Masa pe roți pentru bunicii comunității”, activitatea Cantinei „Sfântul Nicolae” se va extinde, deservind încă 170 de vârstnici din Municipiul Arad, pensionari, vulnerabili din punct de vedere social.

Protos. Iustin Popovici

Înainte ….și după…

https://basilica.ro/arad-cantina-sociala-a-arhiepiscopiei-a-fost-renovata-si-va-creste-numarul-de-beneficiari/