Slujire Arhierească și hirotonie întru preot, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), 14 martie 2021, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a săvârșit hirotonia întru preot a diaconului Ciprian Toduț, pe seama Parohiei Bodrogul Nou, Protopopiatul Arad. La finalul slujbei, noul preot a fost hirotesit întru duhovnic.

Cuvântul de învățătură la Sfânta Liturghie a fost rostit de către Părintele Simion Mladin, administratorul și eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul mixt al catedralei, condus de către diac. Laviniu Morariu.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură pentru începutul postului, îndemnându-i pe credincioși să participe la slujbele rânduite în această perioadă, pentru a se pregăti pentru primirea Sfintele Taine în întâmpinarea Sfintelor Paști, subliniind totodată, în legătură cu hirotonia săvârșită, îndatorirea preoților de a răspunde cererilor credincioșilor pentru acest răstimp.

Protos. Dr. Iustin Popovici