Etapa eparhială a Concursului catehetic: „Biserica: familia românilor de pretutindeni”

În data de 29 aprilie 2021, la Centrul Eparhial Arad a avut loc evaluarea și premierea celor mai bune proiecte catehetice din Arhiepiscopia Aradului, înscrise în cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica: familia românilor de pretutindeni”.

Evaluarea lucrărilor înscrise în cadrul concursului a fost făcută de o comisie numită de către IPS Părinte Arhiepiscop Timotei și alcătuită din Protos. Dr. Iustin Popovici, consilierul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei, Pr. Gabriel Streulea, inspector eparhial onorific pe probleme misionare şi Prof. Marius Lăscoiu-Martin, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Arad.

Premiul I a fost obținut de Parohia Galşa din Protopopiatul Lipova, premiul al II-lea a fost obținut de Parohia Prunişor, Protopopiatul Sebiş iar premiul al III-lea a fost câștigat de Parohia Pâncota din Protopopiatul Lipova.

Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării. Competiția se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și diaspora românească, înscrise în Programul Național „Hristos împărtășit copiilor”.

Patriarhia Română va premia câştigătorii concursului cu: Diploma omagială a anului 2021 şi cărţi publicate la Editurile Patriarhiei Române pentru grupa de cateheză şi Diploma omagială a anului 2021 pentru coordonatori.

Diac. Emanuel-Ioan Proniuc