Radio Trinitas: 23 de ani de emisie

Radio Trinitas împlinește 23 de ani de emisie. În 17 aprilie 1998, în Vinerea Mare, a avut loc prima transmisiune din turnul Mănăstirii ieşene Golia pe frecvenţa 92,7 Mhz.

Postul de Radio Trinitas al Patriarhiei Române a fost înfiinţat în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în vremea slujirii sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

În prezent, Radio Trinitas emite pe 53 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT 16A. Emisiunile sunt realizate în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova.

Citește și: Excelență în Asistența Socială | Irina Chiriac de la Radio Trinitas a obținut cele mai multe voturi la Premiul pentru jurnalism

În anul 2017, Radio Trinitas a lansat o nouă versiune a aplicației sale pentru dispozitive iOS. Cu un nou concept de design, aplicația a fost rescrisă de la zero și actualizată la ultimul sistem de operare Apple și arhitectură 64biți.

Printre noutățile aplicației se regăsesc: live streaming Radio Trinitas, știrile Basilica.ro în limba română, programul radio, abonare la notificări emisiuni.

În data de 11 decembrie 2013, Radio Trinitas a primit Diploma de Excelenţă pentru Cultură din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Citește și: Opt motive pentru care să asculţi Radio Trinitas

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

https://basilica.ro/radio-trinitas-23-de-ani-de-emisie/