Ziua internaţională a cărţilor pentru copii: 10 volume de la Editurile Patriarhiei, disponibile online

Ziua internaţională a cărţilor pentru copii este celebrată anual în 2 aprilie începând cu anul 1967. În acest context, vă îndemnăm să accesaţi site-ul Librăriei Cărţilor Bisericeşti care vă pune la dispoziţie online (acces gratuit), 10 volume dedicate copiilor:

  • Coborât-au pe pământ Dumnezeu și Petru Sfânt;
  • De la Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul la sfârșitul Anului Bisericesc – mică enciclopedie a sărbătorilor creștine și a tradițiilor românești;
  • Evanghelia lui Hristos prezentată de Sfântul Apostol Luca;
  • Jurnal de călătorie la Sfânta Liturghie;
  • Năpârstoc, hai la joc!;
  • Ne jucăm și despre Dumnezeu aflăm!;
  • Sfântul Evanghelist Luca ne prezintă Faptele Apostolilor;
  • Simbolul de credință pe înțelesul copiilor;
  • Sfântul Nicolae, bucuria copiilor;
  • Sinaxarul sfinților români pentru copii.

Cărțile pentru copii publicate de Patriarhia Română prezintă episoade și învățături din viețile sfinților, ilustrate și repovestite pe înțelesul celor mici, cărți cu jocuri, cărți de colorat și o carte cu rugăciuni pentru copii.

Colegiul de redacţie este alcătuit din: Narcisa-Mihaela Câdă, Redactor coordonator, Ani-Eliza Bucuioc, redactor, Ana Pascu, Redactor corector, Corina Petre, grafician, şi pr. Ştefan Gherasim, Tehnoredactor. Directorul general este Părintele Mihai Hau, Consilier patriarhal coordonator – Editurile Patriarhiei.

Ziua internaţională a cărţilor pentru copii

Corespunde cu data de naştere a unuia dintre cei mai îndrăgiţi autori de basme, Hans Christian Andersen.

Scriitorul danez, născut în 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri, precum „Hainele împăratului”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Răţuşca cea urâtă”, „Micuţa sirenă”.

Prin activităţile organizate în această zi se urmăreşte promovarea literaturii pentru copii şi stimularea dorinţei lor de lectură.

Ziua internaţională a cărţilor pentru copii a fost iniţiată de International Board on Books for Young People (IBBY). La nivel internaţional, în fiecare an, această zi este patronată de o ţară membră a IBBY.

Sponsorul din acest an al evenimentului este IBBY SUA.

Foto credit: Editurile Patriarhiei

Citeşte şi: Părintele Necula recomandă: Una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii pe care am văzut-o în ultimii 50 de ani

https://basilica.ro/ziua-internationala-a-cartilor-pentru-copii-10-volume-de-la-editurile-patriarhiei-disponibile-online/