Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Arad

Lumina Sfântă a fost adusă la Arad, la catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime de către un reprezentant al Arhiepiscopiei Aradului, care a preluat-o de pe Aeroportul Internațional Timișoara.

Arhiepiscopul Aradului, Dr. Timotei Seviciu, a preluat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim şi, a împărţit-o apoi parohiilor din județpentru a ajunge la toate bisericile.

Acesta este al 11 lea an în care Lumina Sfântă ajunge și la Arad direct de la Ierusalim.

Cum se ține slujba de Înviere

Potrivit pr. Simion Mladin, mare eclesiarh al Noii Catedrale de la Podgoria, distribuirea sfintei lumini a Învierii o va face Chiriarhul, la îndemnul „Veniţi de luaţi lumină!” iar preoţii şi diaconii, primind lumina, o vor distribui în rândul credincioşilor, „astfel încât fiecare credincios să rămână la locul său, păstrând distanţa corespunzătoare”.

În momentul în care toţi credincioşii vor fi primit lumina, se va organiza înconjurarea Catedralei de către soborul slujitor. Continuarea slujbei Învierii se va ţine în faţa Catedralei, de unde s-a distribuit lumina. În acest timp, slujitorii Catedralei vor pune la dispoziţie 4.000 de caserole a câte 350 de grame fiecare, cu sfinte paşti (pâine sfinţită cu vin) în patru locuri distincte de pe platoul Catedralei.

„După predica Întâistătătorului Eparhiei, cei prezenţi vor primi sfintele paşti din partea slujitorilor Catedralei şi se vor putea întoarce la casele lor” – precizează pr. Simion Mladin.

Cine doreşte să mai participe la slujbă, până la încheierea acesteia, poate intra în biserică, păstrând regulile de distanţare impuse de către autorităţi.

Sursa:https://www.aradon.ro/aradon-stirile-judetului-arad/lumina-sfanta-de-la-ierusalim-a-ajuns-la-arad-1376378/