20 iunie este Ziua mondială a refugiatului

În fiecare an la 20 iunie este celebrată Ziua mondială a refugiatului pentru a onora toți refugiații de pe glob.

Ziua a fost instituită prin Rezoluţia 55/76 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite (ONU), din 4 decembrie 2000, informează Agerpres.

„Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru crește gradul de empatie și înțelegere față de refugiați și situația acestora, dar și pentru a recunoaște rezistența de care dau dovadă în reconstruirea vieții”, se precizează pe site-ul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR).

Tema anului 2021 este „Together we heal, learn and shine” – Împreună vindecăm, învățăm și strălucim, potrivit unhcr.org.

În contextul acestei zile, reiterăm cuvintele Patriarhului Daniel rostite cu prilejul vizitei unui grup de tineri iordanieni în Bucureşti.

Preafericirea Sa a făcut referire la faptul că „refugiații din Siria și din alte țări ale Orientului vin în țările europene pentru a scăpa de violență și pentru a supraviețui”.

Ca răspuns la această situaţie, Patriarhul României a spus că „noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al conviețuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”.

Foto credit: unhcr.org