Aproximativ 130 de persoane au participat la cursurile de prim-ajutor de la Parohia Arad – Sânicolaul Mic

Vasile Vlașin de la „Părinți Salvatori” a susținut marți și miercuri patru sesiuni de cursuri de prim-ajutor la Parohia Arad – Sânicolaul Mic. Au participat aproximativ 130 de persoane, din care aproximativ un sfert au fost clerici din Protopopiatul Arad.

„A fost o reușită. Domnul Vasile Vlașin este pentru a doua oară la Arad. Pe lângă clerici au fost mulți credincioși din oraș, mai ales mămici”, a precizat Părintele Paroh Gheorghe Gligor.

Vasile Vlașin a creat Asociația Părinți Salvatori, care oferă cursuri de prim-ajutor, pentru a schimba ceva în societate după ce băiețelul lui, Luca, a plecat la Domnul înecându-se cu mâncare.

„Este de mare folos ce am învățat. O dată în viață dacă se întâmplă un incident nefericit, vei putea salva o viață. Primele minute sunt esențiale. Sperăm ca pe viitor să fie susținute astfel de cursuri și în celelalte protopopiate”, a spus părintele paroh.

Cursurile au fost organizate prin Asociația Dania, parteneră a Arhiepiscopiei Aradului.  Participanții au învățat să facă resuscitare în caz de stop cardio-respirator și salvare de la înec.

Foto credit: Asociația Dania

https://basilica.ro/aproximativ-130-de-persoane-au-participat-la-cursurile-de-prim-ajutor-de-la-parohia-arad-sanicolaul-mic/