Cerc pastoral-misionar în Parohia Zărand

Joi, 17 iunie 2021, Parohia Zărand, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.                                                                                

Întrunirea a început la ora 17, în biserica  parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Nicolae Pașca, de la Parohia Zărand. În referatul prezentat, ,,Tipărirea de cărţi de slujbă multilingve pentru românii din străinătate, părintele Nicolae Pașca a vorbit despre identitatea spirituală a românilor din afara granițelor țării, despre credința care îi ține apropiați, despre comuniunea liturgică prin care românii, creștini ortodocși, se deplasează sute de kilometri pentru a-și manifesta, păstra și întări latura spirituală, departe de casă. Necesitatea tipăriri de cărți multilingve pentru românii din străinătate este motivată și susținută de faptul că, mulți copii s-au născut în altă parte de lume, iar părinții au rolul de a le dezvolta și partea spirituală și mai ales să le cultive ideea păstrării identității de neam și de credință, învățându-i să vorbească și să se roage în limba maternă. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.

La finalul discuţiilor, preotul paroh Nicolae Pașca a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Pr. Adrian Crainic