Tedeum de mulțumire săvârșit de PS Emilian Crișanul la Capela cu hramul ,,Sfinții 40 de mucenici” din Sevastia, din Arad

Vineri 18.06.2021, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a oficiat slujba Tedeumului de mulțumire în  Capela cu hramul „Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia”, din cadrul Centrului de formare și specializare pentru ofițerii Administrației Naționale a Penitenciarelor, centru care aparține din punct de vedere administrativ Penitenciarului Arad, acesta aflându-se în clădirea Tribunalului Arad.  

În acest Centru de formare își desfășoară cursurile de studii postliceale, cu durată de 1 an, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare- Secției Arad  – (structură arondată SNPAP Tg.Ocna).

Slujba de Tedeum a fost oficiată de Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, din sobor făcând parte arhidiaconul Mircea Proteasa, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului și preotul capelan Vlad Oneț, șef serviciu educație din cadrul Sectorului de reintegrare socială a Penitenciarului Arad.

La slujbă a participat doamna comisar șef de poliție penitenciară Delia Rodica Halchin – șef al Centrului de Formare Profesională, alături de elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare- Secția Arad, generația 2020-2021.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Emilian a vorbit tinerilor, despre importanța mărturisirii de credință, ca membrii ai Bisericii lui Hristos. Astfel, această jertfă de 1 an, în pregătirea și dobândirea de noi cunoștințe, să fie tuturor de folos la vremea examenelor ce stau înainte, pentru cei ce vă osteniți, pregătindu-vă pentru slujirea și lucrarea pe care o are polițistul de pentienciare, în misiunea sa. Toate aceste lucruri, duse la împlinire, pentru ca valorile spirituale și profesionale să fie mereu lucrătoare în virtutea legii și a onoarei, valori la care suntem chemați toți prin slujirea acestui popor românesc, în trăirea simțămintelor religioase, temeluite prin învățătura Sfintei Scripturi.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian, a mulțumit conducerii Penitenciarului Arad și doamnei comisar șef de poliție penitenciară Delia Rodica Halchin, pentru grija pe care aceasta o arată în formarea spirituală și profesională a acestor tineri , pentru viată și pentru uniforma pe care o vor îmbrăca, în calitatea de agenți de poliție penitenciară.

Doamna comisar șef de penitenciare Delia Rodica Halchin, șeful Centrului de formare Arad, a mulțumit Preasfințitului Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, pentru prezența în mijlocul elevilor din această unitate de învățământ, asigurându-l de dragostea pentru învățătura Bisericii Ortodoxe și de recunoștința pe care conducerea Penitenciarului din Arad o are față de Arhiepiscopia Aradului.

Preot capelan Vlad Oneț