Proiectul  educațional “Și tu ai dreptul să zâmbești” în Parohia Prunișor

În data de 24.07.2021, Parohia Prunișor a găzduit un eveniment cu totul special, în care copiii și tinerii din mai multe localități s-au întâlnit într-un cadru în care zâmbetul, bucuria și ajutorul reciproc au fost punctele forte.

Astfel că printr-un parteneriat între Arhiepiscopia Aradului și Inspectoratul Județean Arad, s-au putut derula aceste activități la care au participat un număr de 50 de copii și tineri.

Proiectul acesta se numește Și tu ai dreptul să zâmbești, care este unul inedit, deoarece reunește copii și tineri tipici și atipici, și totodată prin activități specifice se pot crea legături de prietenie extraordinare.

Prin dragostea și jertfa doamnei Milencovici Svetlana Zagorka, inspector pentru învățământul special și special integrat, și în același timp datorită implicării doamnelor profesoare de specialitate și a voluntarilor, întâlnirea a fost cu adevărat un succes, atât din perspectivă educațională, cât și   duhovnicească.

În vederea organizării acestui eveniment au participat bunii credincioși ai comunității din localitatea Prunișor, împreună cu tinerii Grupului Catehetic „Sfântul Stelian” din aceiași localitate.

Consider că această acțiune și-a atins scopul, având un impact major pentru copiii și tinerii din zona de pe Valea Crișului Alb.

Pr. Florin Ioan Avram