Liturghie Arhierească și Adunarea Oastei Domnului în Parohia Arad-Grădiște I

Duminică, 22 august 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea bisericii parohiale Arad-Grădiște I, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența multor credincioși și a membrilor Oastei Domnului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre ,,Marea vieții” cum numește cântarea bisericească trăirea pământească, văzând-o înălțându-se de viforul ispitelor, credinciosul caută limanul mântuirii, în care scop trebuie să se încredințeze că însuși Mântuitorul îl cheamă ca și pe apostolul din pericopa zilei (Matei 14), pe care îl duce apoi în corabia ce închipuie Biserica, astfel îndemnând să lucreze în comuniunea acesteia pentru a birui orice potrivnicie, bucurându-se de ajutorul dumnezeiesc spre slujirea a tot binele.

În după-amiaza zilei, în curtea bisericii, părinţii şi fraţii Oastei Domnului s-au întâlnit pentru rugăciuni şi cuvinte de învăţătură ziditoare de suflete. În cadrul adunării s-au rostit poezii şi s-au cântat din cântările Oastei, multe dintre ele compuse de fratele Traian Dorz. La această adunare a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei alături de credincioşi din judeţul nostru şi din alte părţi ale ţării. Chiriarhul arădean, în cuvântul rostit, și-a exprimat mulțumirea sufletească pentru faptul de a fi împreună cu toți slujitorii parohiei și membrii Oastei Domnului, stăruind în lucrarea acesteia în sprijinirea misiunii creștinești, îndemnând la stăruința în unitate, depășind felurite încercări ce se pot ivi, dând exemplul de virtute potrivit apostolului zilei și împlinind datoriile față de Biserică și societate. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a apreciat luările de cuvânt ale fraților și surorilor la tema duminicii, adică despre umblarea pe mare a Mântuitorului în sensul biruirii încercărilor în viața creștină prin apelul neîncetat la ajutorul ceresc.

Părintele paroh Mihai Octavian Blaj a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei și tuturor membrilor Oastei Domnului care au participat la această adunare.

Protos. Iustin Popovici