Copiii din Parohia Prunișor au pictat zeci de icoane pe sticlă în scop caritabil

Despre bucurie, despre culoare, despre zâmbete și despre copii cu inimi mari. Despre asta o să vă povestim astăzi, pentru că cele tocmai enumerate au făcut ca o simplă zi de sâmbătă să îmbrace haina sărbătorii în Parohia Prunișor din Arhiepiscopia Aradului.  

Deloc întâmplător, peste 40 de copii din Prunișor s-au adunat astăzi, 25 septembrie 2021, în curtea bisericii, pentru a se face părtași Proiectului misionar  „Slujirea Ortodoxiei în pandemie” ajuns la cea de a doua etapă. Și cum această a doua etapă se numește „Pictăm să ajutăm”, cei 45 de copii, adunați în jurul Părintelui Avram Florin și a doamnei Preotese Avram Ramona Adela, s-au înarmat cu multă bunăvoință, culori, pensule și dragoste pentru a deschide noi ferestre spre cer prin icoanele pe sticlă ce urmau a prinde contur, dar și pentru a întinde o mână de ajutor semenilor aflați în grele încercări.  

Că au prins frumos, inimos și binecuvântat contur ne stau ca dovadă chiar ele, minunatele icoane care timp de două Liturghii (mâine și duminica viitoare) vor fi expuse în biserică, tocmai pentru ca părinții copiilor și ceilalți credincioși să se poată părtăși de lucrarea deosebită a copiilor lor, într-o frumoasă zi de toamnă, la adăpostul Bisericii, al dragostei, al faptelor bune și al nădejdii că ceea ce ei au realizat poate ajuta la vindecarea unei fetițe bolnave sau chiar și a altora.   

„Prin acest eveniment s-a putut observa dragostea copiilor pentru  Dumnezeu, dar și pentru aproapele, deoarece înainte de a se începe atelierul de pictură, toți participanții au fost înștiințați de faptul că icoanele pe care le vor picta vor fi donate pentru cazul Mariei Băcanu. Consider că acest lucru a fost un impuls pentru copii de a picta cu gândul la Dumnezeu și la Sfinții pe care unii copii i-au pictat. Și mai mult, prin icoane ei au înțeles că se transpun într-o altă dimensiune existențială, care este în împărăția lui Dumnezeu, deoarece icoana este fereastră spre cer.”, ne-a spus Părintele Avram Florin.  

Cum spuneam, evenimentul de astăzi face parte dintr-un proiect realizat la nivelul întregii Eparhii, tocmai de aceea, după ce icoanele vor fi expuse în biserica din parohie, ele se vor alătura celor pictate în alte parohii și vor alcătui un tot unitar al comuniunii și al binelui așezat pe altarul aproapelui.  

Astfel, prima expoziție va avea loc în data de 22 octombrie 2021 la Palatul Cultural din Arad (Filarmonica de Stat), în cadrul unui concert caritabil susținut de Corul psaltic Sfântul Ioan Damaschin din Arad și Orchestra Rapsodia din Arad.  

Alte expoziții vor împărtăși din bucuria copiilor iconari din Arhiepiscopia Aradului în mai multe locuri din municipiu: Catedrala Arhiepiscopală, Catedrala Veche, Palatul administrativ (Primăria), în perioada 24 – 26 octombrie 2021.  

Pentru ce? Pentru a da o mână de ajutor, a pune pansamente pe încercările altor copii sau semeni. În cadrul expozițiilor se vor face colecte de bani pentru cazul fetiței de doar 3 ani din Arad, Maria Băcanu, diagnosticată cu cancer – Neuroblastom stadiul IV, cu metastaze abdominale și în zona gâtului, dar și pentru alte cazuri sociale.   

Toate icoanele vor putea fi achiziționate în schimbul unei donații în bani pentru cazuri sociale.   

Aradul, Arhiepiscopia Aradului, Parohiile din Eparhie, Prunișorul, noi toți avem copii minunați! Iar ei ne dau zilnic lecții de viață și ne reamintesc cât de frumos și bine ne este tuturor, împreună.  

Sursa:https://www.glasulcetatii.ro/articol/3533/copiii-din-parohia-prunisor-au-pictat-zeci-de-icoane-pe-sticla-in-scop-caritabil