Pelerinaj social la Dunăre

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, Asociația Ortodoxă „Sf. Mare Mc  Gheorghe” Aradul Nou cu implicarea preoților Parohiei Aradul Nou, a conducerii și angajaților DGASPC Arad, a conducerii Asociației Nevăzătorilor Arad, a organizat Joi 30 septembrie 2021 un pelerinaj special.

Toți beneficiarii centrului social CITO Tabacovici aflat în cadrul Parohiei și o parte din membrii Asociației Nevăzătorilor Arad, au pornit într-un pelerinaj la Mănăstirea „Sf. Ana” din Orșova. Drumul lor a continuat pe apă, într-o minunată croazieră pe Dunăre până la Mănăstirea Mraconia, mănăstire vizitată mai apoi și cu autocarul. Pe vapor a avut loc și o mică agapă frățească pregătită prin dragostea unor binefăcătorilor ai asociației. Bucuria duhovnicească a celor 50 de pelerini a fost direct proporțională cu frumusețea mănăstirilor dar și a peisajul mirific al Cazanelor Dunării.
Centrul de integrare prin terapie ocupaţională este un centru de tip rezidenţial şi asigură în principal găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare, reinserţie socială şi profesională pentru persoanele adulte cu handicap pe o perioadă determinată sau nedeterminată.
Costul întregului pelerinaj (transport, croazieră, masă) a fost acoperit de Asociația organizatoare prin donațiile binefăcătorilor. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
Pr. Gabriel Mariș