Preotul Vlad-Sergiu Sandu de la Parohia Firiteaz a fost premiat în cadrul Galei Administrației Arădene

Sâmbăta, 4 Septembrie 2021, Consiliul Județean Arad a organizat prima ediție a Galei Administrației Arădene, în cadrul căreia mai multe personalități au primit premii și distincții în semn de apreciere pentru dezvoltarea județului Arad, prin proiecte care la nivel local generează creștere și bunăstare.

În cadrul acesteia, preotul Vlad-Sergiu Sandu de la Parohia Firiteaz a primit din partea domnului Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Premiul de Excelență.

Acest premiu încununează efortul părintelui de a construi în Parohia Firiteaz Centrul de Tineret ,,Bucurie în Ortodoxie”, un spațiu în care tinerii și copiii din localitate, dar și din împrejurimi, să se bucure de întâlnirea cu Dumnezeu, prin activități și întâlniri, într-un cadru frumos și modern.

,,Eu cred că Dumnezeu găsește oameni pe care îi investește cu har și îi ajută să își ducă misiunea la bun sfârșit. Sunt rari, dar fac diferența! Un astfel de om este tânărul preot de la Firiteaz, Vlad-Sergiu Sandu, care a reușit în județul Arad să facă ceea ce în puține locuri din România există. Rețeta succesului au fost credința, pasiunea, sprijinul Bisericii, dragostea față de semeni și încrederea în oameni. Așa a construit, în șapte luni, un Centru de Tineret, unde tinerii să poată desfășura diferite activități și să descopere ce înseamnă „Bucurie în Ortodoxie”.
Pe pereții Centrului scrie crezul fondatorului: ,,Fii Bucurie pentru cei pe care i-a așezat Dumnezeu în viața ta!”.
Este o mare bucurie pentru mine să văd că Biserica oferă consiliere și ajutor, că se implică în educație și își asumă să fie în prima linie a formării tinerilor (căci lor li se adresează acest Centru de la Firiteaz).
Sunt mândru de părintele Vlad-Sergiu Sandu și îl felicit cu drag, ca pe un om care s-a străduit să creeze valori în comunitatea sa!”, au fost cuvintele domnului Iustin Cionca.

Tânărul preot le-a mulțumit celor care au făcut posibil acest eveniment, rugându-L pe Dumnezeu să dăruiască o ,,Bucurie în Ortodoxie” în fiecare parohie.

Preotul Vlad-Sergiu Sandu are 30 de ani, ultimii șapte petrecându-i la Firiteaz, ca preot paroh.

Protos. Iustin Popovici