Preotul pensionar Ioan Florea, a trecut la viața cea veșnică

Părintele Ioan Florea, fost preot în Parohia Miniș, Protopopiatul Lipova, a încetat din viaţă în ziua de 20 octombrie 2021, la vârsta de 68 de ani.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești.

Date biografice:

Părintele Ioan Florea s-a născut la data de 17 noiembrie 1952, în municipiul Arad.

După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile Seminarului Teologic din Caransebeș, apoi ale Institutului Teologic de grad universitar din București și ale Masterului la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad.

În 23 august 1976 se căsătorește cu tânăra Doina Hânda.

Este hirotonit preot la 15 februarie 1977, de către PS Visarion Aștileanu, pe seama Parohiei Milova, Protopopiatul Lipova. La 1 august 1977 este transferat preot în Parohia Căpâlnaș, iar de la 1 februarie 1982 este transferat preot la Centrul Eparhial Arad, unde îndeplinește și funcția de consilier administrativ-bisericesc. La 1 august 1993 este transferat preot în Parohia Nadăș, Protopopiatul Ineu iar din 1 decembrie 1999 este transferat preot paroh în Parohia Miniș, Protopopiatul Lipova, unde rămâne până în anul 2018, când se pensionează.

Pentru bogata activitate desfășurată în parohiile încredințate, părintele a fost hirotesit iconom (1996), de către IPS Părinte Timotei Seviciu.

Părintele Ioan Florea a încetat din viaţă la vârsta de 68 de ani.

Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi!

Veşnica lui pomenire din neam în neam!

Spre pomenirea părintelui Ioan Florea se vor săvârși următoarele slujbe:

Joi şi vineri, 21-22 octombrie de la orele 18.30, în biserica Parohiei Arad-Grădişte I, se va oficia slujba privegherii;
Sâmbătă, 23 octombrie de la orele 10.00 se va oficia Sfânta Liturghie iar de la ora 15.00, va avea loc slujba Prohodului, în același locaș de cult.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului