PS Părinte Emilian Crișanul în mijlocul elevilor Școlii Naționale de pregătire a agenților de penitenciare – Secția Arad

Luni, 29 noiembrie 2021, ajunul Sărbătorii Sfântului Andrei, Apostolul românilor, a reprezentant un moment de aleasă bucurie și emoţie pentru o nouă generație de elevi ai Școlii Naționale de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna- Secția Arad, care prin purtarea de grijă a doamnei comisar șef de poliție penitenciară Delia Halchin, au primit cu bucurie în mijlocul lor pe Preasfințitului Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Preasfinția Sa a săvârșit o Slujbă de mulțumire în prezența preotului capelan Vlad Onet și a elevilor Școlii Naționale de pregătire a agenților de penitenciare, în Capela cu hramul “Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia” din cadrul Centrului de Formare și Specializare a Ofițerilor din Administrația Penitenciară Arad .

După săvârșirea slujbei de mulțumire a urmat cuvântul de învățătură rostit de către PS. Părinte Emilian Crișanul, care a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, îndemnând pe cei prezenți, elevi și cadre didactice să-L primească în sufletele lor pe Pruncul Iisus Hristos, bucurându-se pentru fiecare dar ce vine în viața lor, punând pe primul loc  toate valorile spirituale moștenite de la înaintași, arătând prin faptele lor dragostea pentru Dumnezeu în iubirea manifestată pentru aproapele aflat in suferință. Ierarhul i-a îndemnat pe elevii ce se pregătesc să devină polițiști de penitenciare să nu vadă acest an școlar ca pe o competiție, ci ca pe o lucrare comună, pentru ca fiecare să fie ajutor colegului său pe acest drum al pregătirii profesionale, care trebuie să aibă o temelie morală, sprijinită pe valorile tradițional-spirituale, într-o lume secularizată care oferă tinerilor valori vremelnice și trecătoare, lipsite de virtuți creștine.

La finalul slujbei i-a binecuvântat pe toți cei prezenți, oferindu-le în dar volumul „Persoana umană de la îmbolnăvire la însănătoșire – povățuiri și rugăciuni”, carte scrisă de către Preasfințitul Părinte dr. Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Doamna comisar șef de poliție penitenciară Delia Halchin a mulțumit Arhiepiscopiei Aradului pentru grija părintească pe care o are pentru instituția Penitenciarului Arad și pentru generațiile de elevi ai Școlii. Aceasta a  transmis urările de bine către conducerea Arhiepiscopiei Aradului și din partea domnului comisar de poliție penitenciară dr. Dan Halchin- Director General al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

 Preot capelan Vlad Oneț