A treia zi de Crăciun la Mănăstirea Arad-Gai

În cea de-a treia zi a praznicului Naşterii Domnului şi totodată a pomenirii Sfântului Ap. întâiul Mc. şi Arhidiacon Ştefan, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a ţinut să fie prezent în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea ,,Sf. Simeon Stâlpnicul”, Arad-Gai.

Cu acest prilej, Chiriarhul a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Obştea mănăstirii, în frunte cu maica stareţă Ecaterina Joldeș, l-au întâmpinat cu multă bucurie, ca de fiecare dată, pe Arhipăstorul arădenilor.

Cuvântul de învăţătură rostit de Chiriarh a fost pus sub titlul ,,Cununa nestricăciunii” (Matei. 21; Fp. Ap. 6-7), pe care o dobândește Sfântul Arhid. Ștefan, cel dintâi martir creștin și care face parte din clerul Bisericii, atestând astfel așezarea slujirii preoțești prin însăși jertfa Mântuitorului, venit în lume spre mântuirea acesteia. Pericopele biblice relatează deslușit însemnătatea celei de a treia zi a praznicului, referindu-se la cele dintâi zile ale creștinismului și în legătura simbolică a parabolei despre lucrătorii cei răi ai viei, datoria credincioșilor fiind aceea de a se dovedi lucrătorii faptelor bune din obștea Bisericii.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei i-a binecuvântat pe cei prezenţi, urându-le cele de cuviinţă pentru anul nou ce vine.

Protos. Iustin Popovici