Misiune a Facultății de Teologie din Arad în mijlocul credincioșilor parohiei Arad-Șega II

În duminica XXIX-a după Rusalii, în ziua de 16 ianuarie 2022, părintele lector dr. Tiberiu Ardelean, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Ilarion V Felea” din Arad și inspector Eparhial la Arhiepiscopia Aradului, a fost prezent in mijlocul credincioșilor parohiei Arad Sega II, cu ocazia oficierii Sfintei Taine a Maslului, urmare invitației adresate de către părinții slujitori ai parohiei.

În cadrul cuvântului de învățătură, părintele Tiberiu a mulțumit pentru chemarea de a fi prezent în impunătoarea biserică a parohiei. Sfinția sa a deschis o perspectivă de înțelegere, ce se desprinde din privirea laolaltă a ceea ce este cuprins în prima epistolă apostolică a Tainei, după Sfântul Iacob: …cine este bolnav, să cheme preoții Bisericii… și istorisirea evanghelică a duminicii, cu vindecarea celor zece leproși, când Iisus îi îndrumă pe aceia să meargă și să se arate preoților, arătând că:  „de aici se degajă cunoașterea duhovnicească a importanței lucrării sfințitoare și vindecătoare a slujirii preoțești, a Bisericii. Acesteia i se alătură și participarea lucrătoare a tuturor credincioșilor, care prin rugăciune și acțiune concretă concură la întrajutorarea celor aflați în nevoi. Față de toate acestea se cuvine să fim cu recunoștință, întâi către Dumnezeu, și apoi către semeni, precum leprosul vindecat ce s-a întors să slăvească pe Fiul lui Dumnezeu pentru însănătoșirea sa”.

Părintele paroh, Andrei Dîrbaș, în calitate de gazdă, a mulțumit părintelui Tiberiu Ardelean, evocând faptul că prezența distinsului oaspete se petrece, în chip fericit, în contextul anului omagial dedicat bicentenarului Teologiei arădene, ce se va sărbători pe parcursul întregului an calendaristic.

Pr. Filip Albu