Slujire chiriarhală și sfințirea raclei cu moaștele Sf. Grigorie Teologul, în Parohia Arad-Grădiște II

În Duminica a 31-a după Rusalii (Vindecarea orbului din Ierihon), 23 ianuarie 2022, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Intrarea Domnului în Ierusalim”, din Parohia Arad-Grădişte II.

Din soborul slujitor au făcut parte: Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Pr. paroh Dr. Vasile Cucu, secretar eparhial și Pr. Viorel Roja.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre ,,Folosul rugăciunii” (în baza citirilor scripturistice ale duminicii: Luca 18, I Tim. 1), după cum îl arată pericopele biblice duminicale prin vindecarea minunată a orbului din Ierihon și mărturisirea Sfântului Apostol Pavel, acum reținând însemnătatea vindecării spirituale spre o călăuzire dreaptă a vieții creștine dincolo de frământările pământești. Aceasta asigură unitatea de lucrare comună spre scopul benefic pentru toți. În ajunul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, se poate intui mai concret roada unirii în rugăciune și fapte bune pentru sporirea binelui țării și poporului român, a amintit Chiriarhul arădean.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a sfințit racla cu moaștele Sfântului Ierarh Grigorie Teologul. Aceasta este așezată la loc de cinste în frumoasa biserică parohială. Sfintele moaște au fost primite din Cetatea Vaticanului de către părintele paroh care a făcut studii doctorale la Roma.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul parohiei.

Părintele Paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru popasul duhovnicesc din această frumoasă zi de duminică, la o zi după sărbătorirea ocrotitorului spiritual, a Sfântului Apostol Timotei, oferindu-i în dar o frumoasă icoană cu chipul sfântului și un coș cu flori. De asemenea, părintele a mulțumit întregului sobor pentru împreuna slujire precum și tuturor credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie.

Diac. Emanuel-Ioan Proniuc