Cerc pastoral-misionar în Parohia Șoimoș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului în Duminica Sfântului Grigore Palama   a II-a din Postul Mare, a avut loc întrunirea preoților din cadrul Cercului Pastoral – Misionar  Lipova, coordonat de către preotul Ardeuan Florin de la parohia Chesinț.

Întîlnirea a avut loc în biserica parohială din Șoimoș. Soborul de preoți a săvârșit Taina Sfântului Maslu la care au participat un număr mare de credincioși.

În contextul „Anului Omagial al Rugăciunii în Viața Bisericii și a Creștinului,și Anul Sfințiulor Isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama,și Paisie de la Neamț”, părintele  Ciuciuc Graţian de la Parohia Dorgoş ,a susținul referatul “Evlavia față de Maica Domnului a Sfântului Grigore Palama”.

„Sfântul Grigore Palama arată cum anume a ajuns Fecioara împărăteasă a toate, Mamă şi Mireasă paradoxală a împăratului Hristos, unind în sine coincidenţa fecioriei şi naşterii, a smereniei şi preamăririi: …Ci pe toţi cei aflaţi sub Ea i-a ridicat prin Ea şi, arătându-1 pe cel ce ascultă ceresc în loc de pământesc, şi împărtăşindu-se astfel de o demnitate superioară şi de o putere mai înaltă şi de alegerea din ceruri, a fost pusă împărăteasă preaînaltă a celor înalte şi preafericită a neamului fericit, scânteind de peste tot, atât din trup, cât şi suflet, cu pâlpâiri de lumină foarte strălucitoare şi foarte dumnezeieşti”.

La final PC Pr. Jivănescu Vasile a mulțumit atât preoților din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Lipova, cât și credincioșilor prezenți în număr atât de mare.

Pr. Ardeuan Florin