Cercul pastoral-misionar Hălmagiu reunit în Parohia Ortodoxă Brusturi

În 20 martie 2022, Duminica a II-a din Postul Mare, adică Duminica Sfântului Grigorie Palama, Preoții din cercul pastoral-misionar Hălmagiu s-au reunit în Parohia Ortodoxă Brusturi.

Pentru începutul acestei reuniuni preoțești a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu în chip festiv. Soborul fiind format din unii preoți ai cercului pastoral mai sus numit împreună cu un ipodiacon, iar cantorii parohiei au fost însoțiți în cântare de un cantor invitat.

Preoții prezenți la această reuniune preoțească au fost: PC Pr. Bacoș Cristian-Mihăiță de la Parohia Hălmagiu, PC Pr. Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, PC Pr. Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel, PC Pr. Buda Silviu-Ionuț de la Parohia Lazuri, PC Pr. Ilea Duțu de la Parohia Aciuța, PC Pr. Paroh Zadic Andrei-Achim și Părintele Ierodiacon Veniamin.

La finalul slujbei acestei Sfinte Taine, Părintele Ilea Duțu de la Parohia Aciuța a expus un cuvânt de învățătură foarte elaborat în care a prezentat Rugăciunea în vederea descoperirilor din Vechiul Testament.

La final Părintele Paroh a mulțumit tuturor pentru prezență și s-a continuat prin miruirea și sărutarea Sfintei Evanghelii și a Sfintei Cruci a tuturor credincioșilor prezenți.

Pr. Andrei Zadic