Cerc misionar în Parohia Șilindia

În după amiaza duminicii a cincea din Postul Mare, în Parohia Ortodoxă Șilindia, cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a avut loc întrunirea Cercului Pastoral Misionar Târnova.

Fiind ultima duminică înainte de praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, a fost oficiată slujba vecerniei de către soborul de preoți alcătuit din : pr. Voicu Ivănuț, parohia Chier, coordonatorul cercului pastoral, pr. Giani Achim, parohia Dud, pr. Pingică Alin, parohia Arăneag, pr. Măriuță Doru, parohia Camna, pr. Bun Costel, parohia Tauț, pr. Gheorghe Giurgiu, parohia Nadăș, pr. Iulian Ivănuț, parohia Hodiș, pr Tudor Robert, iar răspunsurile la strană au fost date de preotul paroh, Pavel Dan, alături de un grup de psalți.
La sfârșitul slujbei de vecernie, pr. Tudor Robert a rostit un cuvânt de învățătură pornind de la exemplul Sfintei Maria Egipteanca , subliniind faptul că întreaga perioadă a Triodului, începând cu duminica Vameșului și a Fariseului, și până în duminica de astăzi, este prin excelență, o perioadă a pocăinței. De asemenea, părintele a arătat că prin pocăință omul este chemat să se împace cu Dumnezeu.
Preotul paroh, Pavel Dan a susținut mai apoi referatul cu tema „Denaturarea rugăciunii prin influența religiilor orientale și a practicilor pseudo-religioase”.
La finalul întâlnirii părintele Pavel Dan a mulțumit atât preoților cât și credincioșilor pentru prezență și împreună – rugare, seara încheindu-se cu o agapă.
Pr. Tudor Robert