CERC PASTORAL MISIONAR PAROHIA CAPORAL ALEXA

Duminică, 3 aprilie 2022, Parohia Caporal Alexa, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.                                                                                

Întrunirea a început la ora 17, în biserica parohială, unde s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Liviu Pamfiloiu, preot paroh la Parohia Caporal Alexa. În referatul prezentat: ,, Chipuri de bărbaţi rugători reflectate în Sfânta Scriptură ca exemple de vieţuire”, a vorbit despre însemnătatea rugăciunii, despre efectele rugăciunii, despre rugăciunea în vremurile actuale, apoi a surprins câteva personaje biblice, atât din Vechiul Testament – patriarhul Avraam, Moise, profetul Ilie, cât și din Noul Testament – preotul Zaharia, Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Apostoli și, mai presus de toți, paradigma rugăciunii, Mântuitorul Iisus Hristos (predica de pe munte, Ghetsimani). În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei, preotul Călin Dragoș aducând câteva detalii inedite despre comportamentul iudeilor față de scrierile Sfintei Scripturi.

La finalul discuţiilor, preotul paroh, Liviu Pamfiloiu, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Preot Adrian Crainic