Corul de fete „Sfânta Cecilia” al Seminarului Ortodox din Arad a participat la spectacolul susținut de Corul Madrigal

Miercuri, 13 aprilie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”a susținut la Filarmonica din Arad spectacolul intitulat „Săptămâna Patimilor”, parte a Turneului național de Paști (Timișoara, Alba-Iulia, Cluj-Napoca).

Regalul muzical plin de emoție a fost încununat de prezența ÎPS Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului și a Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardealean – Inspector Eparhial și cadru didactic la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” Arad – disciplina Ansamblu coral – mari iubitori al muzicii corale.

Cu ocazia unei selecții desfășurate prin Programul Cantus Mundi (inițiat și desfășurat de Corul Madrigal), elevele din Corul de fete „Sfânta Cecilia”al Seminarului Teologic Ortodox din Arad și elevi din alte patru școli arădene au avut ocazia să ia parte la acest adevărat spectacol (muzică, regie, teatru), desfășurând repetiția generală (3 ore) și luând parte ca participanți direcți la spectacol.

Astfel, cei aproape 150 de copii au interpretat alături de Corul Madrigal fragmente din Prohodul Domnului și troparul Paștilor – „Hristos a înviat!”, fiind totodată parte a unei scenografii de excepție, care a inclus chiar și costume speciale și lumânări oferite de organizatori.

Mai multe imagini și fragmente video de la acest eveniment se pot găsi pe rețelele de socializare, accesând paginile Corului Madrigal, dar și pe pagina de Facebook a Seminarului Teologic Ortodox Arad, unde se vor posta imagini inedite din timpul repetițiilor.

Corul de fete al Seminarului Teologic din Arad a fost înființat în anul 2019 din dorința elevelor seminariste de a cânta într-un mod organizat. În repertoriul formației se află piese bisericești, patriotice, folclorice și populare în diferite aranjamente muzicale; la una sau mai multe voci. Totodată, prin implicarea elevelor, există posibilitatea abordării repertoriului mixt, în colaborare cu elevii seminariști.

Prof. Marius Lăscoiu-Martin

Dirijorul Corului de fete „Sfânta Cecilia”

Profesor de Muzică bisericească și Ansamblu coral la Seminarul Teologic Ortodox Arad