Seri duhovnicești și sărbătoarea Floriilor, în Parohia Crocna

Perioada Postului Mare trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru a șasea oară seri duhovnicești, seri în care preoții invitați au slujit și au ținut fiecare un ziditor cuvânt de învățătură, pentru zidirea sufletească a credincioșilor.

Ciclul serilor duhovnicești a fost deschis de Părintele Rău Mădălin din Parohia Revetiș, care a vorbit credincioșilor despre importanța postirii și a faptelor bune; Părintele pensionar Dașcău Ioan din Almaș a vorbit credincioșilor despre apropierea de Dumnezeu și roadele credinței în viața creștinului; Părintele Bele Raul din Parohia Secaș a vorbit credincioșilor despre căutarea Împărăției lui Dumnezeu și puterea Maicii Domnului în viața creștinului.

Duminica a III-a din Postul Mare închinată Sfintei Cruci a fost o duminică plină de bucurie, o sărbătoare aleasă, întrucât tânăra Maria Brădean a susținut în Biserica Parohiei Crocna recital de pricesne ”Bucură-te Sfântă Cruce”, semănând prin cânt în sufletele credincioșilor o emoție sfântă.

Părintele Groza Ștefan din Parohia Dieci a vorbit credincioșilor despre mesajul Duminicilor Postului Mare și participarea credincioșilor la sfintele slujbe ale bisericii; iar Părintele Curechian Alin Ioan din Parohia Cil a vorbit despre ”tristețea cea rea” și ”tristețea cea bună” pe baza mărturiilor Sfintei Scripturi și a Sfinților Părinți, ca stări cu care se confruntă tot mai mult creștinul în viața de zi cu zi.

Serile duhovnicești au fost încheiate prin prezența Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, care a vorbit credincioșilor despre minunea Învierii lui Lazăr, despre credință și căile dobândirii ei, iar răspunsurile la strană au fost date de un grup de psalți de la Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.

De asemenea perioada serilor duhovnicești a fost încununată de Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, prin spovedania copiilor, procesiunea cu ramurile de salcie la ceasul Vecerniei, dar  și prim prezența în număr mare a credincioșilor la Sfânta Liturghie îmbrăcați în portul popular al locului.

Preot Florin Bej