Aleasă bucurie duhovnicească în cadrul conferințelor ASCOR Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, în perioada Penticostarului, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Arad organizează o serie de conferințe duhovnicești.
Prima întâlnire s-a desfășurat marți, 10 mai, avându-l ca invitat special pe Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, care a susținut prelegerea intitulată ”Învierea Domnului, bucuria și nădejdea omului”. Conferința a avut loc în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. Sala a fost umplută de prezența Preacuvioșilor și Preacucernicilor Părinți de la Centrul Eparhial, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad și din parohiile Eparhiei Aradului, cât și de sufletele studenților și numeroșilor mireni, în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Totodată, bucuria a fost cu atât mai mare cu cât a fost prezent și Preacucernicul Părinte Nicolae Tănase, care a susținut ulterior o conferință duhovnicească la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad.
În cadrul discursului său, Preasfinția sa, a reliefat multiplele sensuri duhovnicești ale Învierii, dar și importanța acesteia în viețile noastre. Totodată, a subliniat necesitatea Învierii pentru omul căzut și indisepensabilitatea de a trece de la moarte la viață prin împreună-pătimirea cu Domnul nostru Iisus Hristos, făcând și un elogiu tuturor femeilor creștine ca urmașe ale femeilor mironosițe.
În ultima parte a evenimentului, Preasfinția Sa a oferit răspunsuri întrebărilor venite din partea ascultătorilor. În final, președintele ASCOR Arad i-a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și pentru cuvintele ziditoare, oferindu-i un frumos buchet de flori. Conferințele ASCOR din perioada Penticostarului vor continua, următoarea manifestare cultural-duhovnicească avându-l invitat pe Preacuviosul Părinte Agapie Corbu, starețul Schitului ” Buna-Vestire” din Almaș.

Alexandru Blaj

vicepreședinte ASCOR Arad