CERC PASTORAL MISIONAR  ÎN PAROHIA CUIED

În Duminica a-5-a după Paști, preoții Cercului Pastoral Misionar nr. 2 Buteni, s-au întâlnit în Parohia Cuied, unde au săvîrșit Sfânta Taină a Maslului în curtea bisericii, în prezența unui însemnat număr de credincioși.

Cuvântul  de învățătură a fost susținut de către preacucernicul părinte Cătălin Rus de la Parohia Sebiș II, care apus la inimile credincioșilor aspecte privitoare la Închinarea în Duh și Adevăr pe care o așteptă Dumnezeu de la oameni, legate de fragmentul Evanghelic al duminicii.

În cea dea doua parte a întâlnirii s-a susținut referatul părintelui Cătălin Rus, discutându-se pe marginea celor două teme tratate respectiv Rugăciunea psalmilor, texte de inspirație a Duhului Sfânt și frământări ale sufletului omenesc  în fața lui Dumnezeu și cea dea doua temă, Mântuitorul Iisus Hristos, modelul desăvârșit de Om rugător. Rugăciunea Domnească, izvor inspirațional al tuturor celorlalte rugăciuni, prin care Însuși Mântuitorul Iisus Hristos S-a rugat și i-a învățat pe ucenici cum să se roage.

La finalul întâlnirii precucernicul părinte paroh Bogdan Coșeri a adresat un cuvânt de mulțumire preoților și credincioșilor prezenți. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă oferită de credincioșii parohiei.

Pr. Marian Oarcea

\