Conferința Părintelui Agapie Corbu în cadrul ASCOR Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Părintele Agapie Corbu, starețul Schitului ,,Buna-Vestire” din Almaș a conferențiat marți, 24 mai, în cadrul ASCOR Arad. Totodată, el este și cel care încheie seria de conferințe duhovnicești din perioada Penticostarului.

La conferință a participat și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, preoți și credincioși, nu doar din Arad, ci și din județele apropiate, care au dorit să-l asculte pe Părintele Agapie. Tema conferinței s-a intitulat ,,Învierea Domnului și cele de după ea în învățătura filocalică a Sfântului Isaac Sirul”. Preacuviosul Părinte Protosinghel Agapie, iubitor de filocalie și traducător de texte patristice și filocalice, a prezentat publicului viața Sfântului Isaac Sirul, iar mai apoi a adus în discuție teme precum ,,Trezvia învierii”, ,,Învierea sufletului” sau ,,Calea ascetică”. De asemenea, a oferit unele explicații etimologice, descriind expresia ,,Înnoirea viitoare” și traducerea acesteia în limba greacă.
În ultima parte, Părintele Agapie Corbu a oferit răspunsuri la întrebările venite din partea publicului prezent, vorbind totodată despre actualele și viitoarele lui traduceri și scrieri.

Alexandru-Laurențiu Blaj
Vicepreședinte ASCOR Arad