Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad prezent la Festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” de la Caransebeș

Sâmbătă, 7 mai 2022, în catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș s-a desfășurat festivalul coral de muzică religioasă „Miron Cristea” ajuns la a XII-a ediție, eveniment ce a reunit 14 formații corale din 4 județe ale țării: Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș- Severin.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, corul „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat la acest eveniment cultural organizat de Episcopia Caransebeșului.

În prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, corul studenților teologi arădeni, sub bagheta dirijorală a Părintelui Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean, a încântat publicul cărășan cu un repertoriu specific perioadei Penticostarului, după cum urmează:

  • Hristos a Înviat! – triptic – armonizare Mircea Buta
  • Deschideți mari ale cerului porți – Charles W. Gluck
  • Luminânda Paștilor – armonizare Nicu Moldoveanu
  • Sfânt este Domnul Savaot – Ion Vidu

La final, corul a primit din partea Preasfințitului Părinte Lucian, placheta și diploma de participare la evenimentul cultural organizat cu ocazia „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Pr. Lect. Univ. Dr. Tiberiu Ardelean