IERARHII ARĂDENI AU PARTICIPAT LA CONSFĂTUIREA PROFESORILOR DE RELIGIE DIN JUDEȚUL ARAD

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, aula Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit, în ziua de 31 mai 2022, consfătuirea profesorilor de religie din județul Arad.

La prezidiul manifestării s-au aflat, alături de Chiriarh, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Preacuviosul Protos. Dr. Iustin Popovici – consilier cultural și Prof. Veronica Sirca, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Pentru început a fost prezentată doamna Veronica Sirca în calitate de inspector, de către Părintele Iustin Popovici. După aceea, doamna Veronica Sirca a făcut o retrospectivă a anului școlar, prezentând realizările profesorilor de religie la olimpiadele și la concursurile școlare, dar și un scurt clip video cuprinzând activități mai importante desfășurate și în curs de desfășurare (videoclip în care este prezent Arhid. Prof. Florin Sirca) în cadrul proiectelor catehetice Școală-Biserică din eparhia Aradului, dar și cel al anului Bicentenar al Teologiei arădene. În continuare, s-au transmis informații despre concursul de Titularizare și Examenul de Definitivat la disciplina Religie, apoi a urmat înmânarea diplomelor pentru elevii participanți la Olimpiada de Religie Ortodoxă-faza județeană și premierea profesorilor cu merite deosebite în anul școlar 2021-2022 – „Diploma de merit Episcop Dr. Grigorie Comșa”.

Ca o încununare a întâlnirii, ÎPS Părinte Timotei al Aradului a rostit un cuvânt de încurajare la o cunoaștere reciprocă mai eficientă a activităților în ceea ce privește relația Biserică-Școală sub ordin catehetic, omiletic și liturgic, evidențiind și rolul revistei Biserica și Școala ca revistă a pedagogiei arădene. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe profesori la o implicare și la o credință vie, transmisă elevilor spre practică atât pentru momentul prezent cât și pentru viitor.

În final, doamna inspector a mulțumit celor prezenți pentru sprijinul acordat, asigurând o permanentă colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Arad, Arhiepiscopia Aradului și profesorii de religie.

Prof. Cătălin-Iulian Drăgan

Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad