Instalare de preot în Parohia Zărand

În Duminica a III-a după Paști (a mironosițelor ), în data de 08.05.2022, din încredințarea Înaltpresfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a avut loc instalarea noului preot paroh în parohia Zărand, din cadrul Protopopiatului Arad, în persoana Preacucernicului Părinte Iconom Confideratu Romică Dorin.

Despre noul paroh, cunoscuții pot să mărturisescă că este un părinte iubitor, cu frică de Dumnezeu, dar și cu multă dăruire față de înălțătoarea slujire a Preoției, fiind un vrednic slujitor al Sfântului Altar în cadrul Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.  Părintele Romică, așa cum îl cunosc foarte mulți credincioși din Protopopiatul Sebiș, și nu numai, a fost hirotonit preot, de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, în anul 2003, fiindu-i încredințată spre păstorire în același an Parohia Ignești, din Protopopiatul Sebiș. Deși a fost o parohie mică, părintele pe parcursul celor 19 ani de păstorire  a desfășurat o lucrare intensă de amenajare a casei parohiale precum și a Bisericii Ortodoxe Ignești, având o grijă deosebită față de credincioșii parohiei.

Datorită vredniciei sale de slujire, în treapta Sfintei Preoții, din mila lui Dumnezeu, și cu arhiereasca oblăduire a chiriarhului locului, în Duminica Mironosițelor, în cadrul slujbei Vecerniei, Preacucernicul Părinte Protopop, Petcuț Favius, l-a instalat pe părintele Confideratu Romică Dorin în parohia Zărand. La slujba Vecerniei au participat Părintele Protopop și un ales  sobor de preoți din care  au  făcut parte, părintele diacon Noghiu Bogdan, fostul părinte paroh Pașca Nicolae, părintele Breda Nicușor, părintele Porcolean Nicolae, părintele Rădulescu Nicolae, părintele Drăgoi Dorel , alături de credincioșii acestei parohii, precum și alți credincioși care au fost alături de părintele Romică în aceste momente înălțătoare din punct de vedere duhovnicesc. La finalul slujbei Vecerniei noului Pr. Paroh i s-a înmânat actul de numire al Sfintei Arhiepiscopii, cheile de la biserică, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, de către Părintele Protopop Petcuț Flavius, Protopopul Aradului, care a transmis, noului slujitor al parohiei, îndemnul de a purta cu vrednicie „jugul preoției lui Hristos”, conducând pe credincioși pe cărarea mânturii, o cărare anevoioasă, dar cu multă putere dumnezeiască, revarsată de Hristos Domnul în Biserică, prin Sfintele Taine, prin lucrarea sfințitoare a harului Sfântului Duh. Părintele Protopop i-a mulțumit părintelui Pașca Nicolae, care cu multă dăruire a păstorit credincioșii din Zărand timp de 30 ani.

La finalul ceremoniei au fost adresate mulțumiri de către părintele Confideratu Romică Dorin, către centrul eparhial, către conducerea Protopopiatului, către preoții împreună slujitori, distinselor oficialități de stat care au fost de față, și nu în ultimul rând membrilor familiei sale, care sunt alături și ostenitori cu părintele în această frumoasă slujire de reprezentant al oamenilor în fața lui Dumnezeu și de reprezentant al lui Dumnezeu în fața oamenilor, după cum învață Sfântul Ioan Gură de Aur. Părintele Romică a mulțumit și credincioșilor care s-au sârguit a fi prezenți la biserică pentru a-și cunoaște noul păstor duhvnicesc, transmițându-le acestora toată deschiderea și tot sprijinul duhvnicesc ca și săvârșitor al Sfintelor Taine, dar și în lucrarea pastoral-misionară, în decursul slujirii preoțești în demnitatea de paroh.