Slujire arhierească în Parohia Arad – Micalaca Veche II

În Duminica a 5-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Arad Micalaca Veche II, în fruntea soborului slujitorilor sfântului altar și în prezența unui număr frumos al credincioșilor.

La vremea rânduită, Chiriarhul arădean, în cuvântul de învățătură a vorbit despre ,,Chipuri samarinene” (Fp. Ap. 11; Ioan 4) în propovăduirea Mântuitorului, adică oprind asupra pildei Samarineanului milostiv și samarineanca de la fântâna lui Iacob în căutarea mântuirii, cel dintâi prin ajutorarea aproapelui, iar cealaltă prin găsirea apei vieții, împreună pilde de urmat pe planul filantropic și de misiune creștină.

Slujirea a fost pricinuită de prăznuirea hramului de vară al bisericii, cel dintâi al lăcașului de cult – Sfinții Împărați Constantin și Elena – precum și de împlinirea a patru ani de la strămutarea la cele veșnice a părintelui Iacob Bupte, fost vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, rânduindu-se și slujba parastasului lui la acest răstimp. Popasul chiriarhal a însemnat o înălțare duhovnicească a tuturor celor de față și un prinos de recunoștință adus celor ce au înălțat o fântână duhovnicească din care se îndestulează enoriașii creștini ai acestui colț de rai al municipiului.

Protos. Iustin Popovici